Copylogie is de commerciële naam van Mike Van Moorter

BTW: BE0722 606 448

IBAN: BE67 7512 0983 5187

Gustaaf Papestraat 12 - 9300 Aalst

Mike@copylogie.be

0476 85 21 05

Algemene Voorwaarden

Dit ben ik

  • Krijg jij het warm van coldcalling?

  • Verkoop jij graag koelkasten aan Eskimo’s?

  • Wil jij zo snel mogelijk, zo veel mogelijk euro’s naar binnen graaien?
     

Dan hebben we weinig gemeen.

  • Vind je het leuk als klanten naar jou komen?

  • Draait het bij jou in de eerste plaats om de klant zo goed mogelijk te helpen?

  • Is klanttevredenheid belangrijker dan snel winst boeken?
     

Ik vind jou nu al leuk. Je wil me eerst een paar vragen stellen voor we iets beginnen? Ga je gang.

Altijd al copywriter willen worden Mike?

Niet echt.

Tot mijn 23e had ik geen idee wat ik wou doen met mijn leven. Ik wist nauwelijks wat copywriting was. Ik had al een aantal verkeerde keuzes gemaakt. Daardoor ben ik een paar keer hard met mijn neus tegen de muur gelopen. Toen ik ervoor gekozen had om criminologie te studeren bijvoorbeeld. Auwch, ik voel het nog steeds. Had je mij toen gevraagd wat marketing is, dan had ik manipulatie en bedrog geantwoord. En verkoop, dat is mensen producten aansmeren die ze niet nodig hebben of die veel duurder zijn dan wat ze zich kunnen veroorloven. Mijn eerste job was het verkopen van tijdschrift abonnementen aan de telefoon. Ik deed hard mijn best om te manipuleren. Ik kreeg vaker kwade mensen aan de lijn dan mensen die een boekske nodig hadden. “Ik kom toch ook niet mijn product door uw strot rammen?” of “Als ge nog ene keer belt dan bel ik de politie” hoorde ik wel eens. Het leven van een telemarketeer is hard.

Wat is er toen gebeurd?

Ik ben van job veranderd en…

Ik zag een reclamespot. Er was een wedstrijd om schrijftalent te ontdekken. De opdracht was om een sollicitatiebrief te schrijven voor iemand anders. Verkoop een werkloze. Ik nam deel zonder verwachtingen. Een aantal weken later volgde een e-mail met een uitnodigingen voor een tweedaagse masterclass copywriting. Dat werd mijn kennismaking met het vak. Het was meteen de top van de Belgische reclamewereld die mij de liefde voor het vak kwam bijbrengen. Reclame kan wel degelijk zinvol zijn. Het was een reclamespot die mijn leven de juiste richting gaf.

Op dat moment was ik werkzaam als sales bij een incassobureau. Ik leerde alles over het opbouwen van een salesfunnel en het opvolgen van leads. Het werd duidelijk dat inkomende leads een stuk leuker zijn dan coldcalling. Na een tijd kon ik mijn creatieve ei niet langer kwijt in deze salesjob. Ik verhuisde naar een ondernemingsloket. Daar kwam ik elke week in aanraking met startende ondernemers. Zij hebben mij geïnspireerd. In ruim vijf jaar heb ik drie heel verschillende commerciële functies doorlopen.

Toen er herstructureringen werden aangekondigd bij mijn laatste werkgever heb ik zelf voorgesteld om mij te ontslagen. Ik was nu klaar om zelfstandig Copywriter te worden. In de periode tussen de masterclass en mijn start als zelfstandige volgde ik een cursus copywriting via avondschool, Ik slaagde ook voor een online opleiding “brand and content Marketing” en ik keek 7 seizoenen Mad Men uit zonder er een drankverslaving aan over te houden. Ik nam mijn lot in eigen handen en nu kies ik zelf welke koers ik vaar.

Waarom ben jij een goede copywriter?

Ik vat het even voor je samen.

Uit mijn ervaring weet ik heel wat over sales en ondernemerschap. Ik ben vijf jaar het contactpunt voor klanten van mijn werkgever geweest. Sommige klanten waren tevreden, andere klanten waren ontevreden. Voor mij was het duidelijk dat we deze ontevreden klanten konden voorkomen. Ik zag ook in hoe je de juiste klanten kon vinden door middel van copywriting. Tijdens mijn carrière in loondienst volgde ik meerdere opleidingen in verband met marketing, storytelling en copywriting. Ik bezit dus over een stevige basis als het gaat over “customer experience” en “the customer journey”. Dat zijn moeilijke termen om te zeggen hoe jouw klant jouw bedrijf ervaart. Een copywriter geeft die ervaring mee vorm.

Wat doe je dan?

Waarom ik het doe is nog belangrijker.

Mijn doel is bedrijven te helpen hun ideale klanten te vinden. De ideale klant kan zich vinden in jouw bedrijfsstrategie en geeft met veel plezier zijn centjes aan jou. Ik maak het leven van verkopers en ondernemers eenvoudiger door inbound leads te creëren. Dat zijn klanten die jou contacteren omdat ze willen klant worden. Je hoeft dus geen dingen door de strot van jouw klanten te rammen of een bezoekje van de politie te verwachten omwille van opdringerig verkooptechnieken. Via copywriting help ik jou net die klanten te vinden die meer geld willen uitgeven en een hogere tevredenheid hebben. Denk aan blogs, webteksten, e-mails, brochures, radiospots, persberichten en andere teksten. Daardoor heb jij minder stress en je kan je energie steken in klanten die van je houden.

Ik wil alles over jou weten.

Oke lieve lezer, Ik geef een paar details over mijn privéleven.

Ik ben papa van drie kinderen (Sibbe, Frauke en Hannes). Dat eerste kindje is trouwens geboren enkele dagen voor ik deelnam aan die wedstrijd. Dankzij mijn ouderschapsverlof had ik wat tijd over om deel te nemen. Ik heb mijn carrière dus te danken aan Sibbe. Wie zegt dat ondernemen en kinderen niet samengaan?

Daarnaast heb ik wel al eens een basketbal in mijn handen gehad. Zelfs mensen die mij niet kennen slagen erin om te raden dat ik basketbal speel. Of dit door het litteken van mijn kruisbandoperatie of door mijn lange lijf komt is niet duidelijk. Ik ben ook een fanatieke volger van de NBA (Amerikaanse basketbalcompetitie).

Wanneer ik geen teksten schrijf, met ballen gooi of speelgoed opruim dan werk ik aan mijn eerste boek. Ik geef toe dat dit niet van een leien dakje loopt. Een blogpost schrijven is kinderspel in vergelijking met die roman. Het wordt iets met misdaad, pizza en een heel heel klein beetje romantiek. Voor de rest hang ik net als jij af en toe in de zetel met een zak chips.

Nog een paar willekeurige details:
Ik leef bewust zonder auto (dat kan wel), Ik ben een Aalstenaar die niet naar Carnaval gaat (die bestaan ook) en ik ben wantrouwig ten opzichte van koelkastverkopers.

Ik heb nog wat vragen?

Kijk eens of jouw vraag hier tussen staat: FAQ
Heb jij een meer originele vraag? E-mail mij en ik bedenk een even origineel antwoord.

Ik wil mijn lot ook in eigen handen nemen Mike!

Ik ben persoonlijk liever zuinig met uitroeptekens maar ik begrijp het.

Jij hebt helemaal tot het einde gelezen dus jij bent mijn ideale klant.
Alles begint met een babbel. Zullen we eens afspreken?
Geen tijd voor een babbel? Vul dan even deze briefing in en mail die naar mij door, dan bekijk ik of en hoe we kunnen samenwerken.

Groeten,

Mike Van Moorter